ponedeljek, 9. december 2013

Grahova juhca

Prijeten dan s prijetno družbo. Zato je moralo biti tudi kosilo prijetno.

Ideja?

Grahova juhca. Palačinke. Ocvrte banane.

Za grahovo juho dam v segreto posodo maslo in ko se stopi, še grah. Malce ga pražim in ko se pregreje, ga za žlico ali dve dam stran, v drugo posodico. V lonec z ostalim grahom posujem malce moke (žličko ali dve), premešam in zalijem z malce vode. S paličnim mešalnikom zmiksam grah. Potem zalijem do želene količine in dodam še grah, ki sem ga prej dala na stran. Tako je juha bolj "zanimiva", ker vsebuje tudi cel grah. Na zmernem ognju mešam. Dodam žličko domače vegete, solim in popram.
Če imam sladko smetano, dodam žlico ali dve. Ko nekaj časa vre, je juhca gotova.
Poleg se zelo zelo priležejo zlate kroglice.

O palačinkah ne gra zgubljat besed.

Za ocvrte banane ne potrebujemo nič posebnega. Maso za palačinke - s to razliko, da naredimo maso gostejšo (da se bolj oprime banan), in pa banane. Banane olupimo in narežemo na manjše koščke, približno centimeter in pol debele kolobarje. Pomakamo jih v gosto testo in jih ocvremo v vrelem olju. Cvremo do zlato rumene barve.
Polagamo jih na krožnik in po njih polijemo še med. Poleg paše tudi čokoladni namaz. :P
Na isti način lahko pripravimo tudi ocvrta jabolka. Ko so ocvrta, po njih posujemo sladkor v prahu.

Pa bogžegnaj!

Ni komentarjev:

Objavite komentar