četrtek, 24. oktober 2013

Srček v omaki

Ja, mogoče za večino malce nenavadna jed, meni pa je všeč.

Poleg se priležejo njoki, idrijski žlikrofi, pire krompir, kruh, makaroni, ...

Postopek priprave pa ni težak.

Potrebujemo čebulo, olje, srce, zelenjavo (korenje, cvetača, brokoli, paradižnik, grah,...), vodo, sol, poper, malce moke, česen.

Na olju prepražimo čebulo in na koščke narežemo srce. Ko je čebula zlato rumena, dodamo "tršo" zelenjavo - torej tisto, ki potrebuje več časa, da se skuha (to je npr. korenje). Na začetku damo tudi paradižnik, da se razpusti. Dodamo na manjše koščke narezano srce in pražimo dokler se lepo ne zapeče. Pridamo še ostalo zelenjavo.
Na vrsti je česen, ki ga sesekljamo na drobne koščke. Tu moramo biti previdni, saj se nam česen ne sme prismoditi, ker bo imela jed grenak priokus (to velja vedno, ko delamo s česnom). Malce popražimo, da česen zadiši. Posujemo malo (žlico ali dve) moke, premešamo in zalijemo z mrzlo vodo (z mrzlo vodo zato, da nam ne nastanejo grudice).
Kuhamo, dokler ni kuhano. :D
 Po okusu popramo in solimo.

In to je to!
Simpl kot pasulj! ;)

Pa bogžegnej!

Ni komentarjev:

Objavite komentar